Fordele ved silkedyner

Silkedyner er et udpræget luksusprodukt, med mange kvaliteter, såsom:

  • Temperaturregulerende, kølig om sommeren og lun om vinteren.
  • Allergivenlig, pga antibakteriel
  • Svedabsorberende og borttransportering af fugt
  • Åndbar i forhold til andre dyner
  • Tørt sovemiljø, hvor husstøvmider og skimmelsvamp mistrives
  • Kvinder i overgangsalderen, pga den temperaturregulerende effekt
  • Ingen kuldebroer/kolde områder, derfor velegnet til folk med gigt og muskelsmerter

Endvidere produceres langfibrede silkedyner på en sådan måde og teknik, at dynen aldrig vil klumpe sig sammen, sådan som en traditionel dundyner kan gøre, idet en silkedyner består af meget tynde lag, som lægges oven på hinanden, indtil den ønskede tykkelse/vægt opnås.

Silken er hul og er i stand til at absorbere fugt op til 33% af sin egenvægt og vil føles køling om sommeren og lun om vinteren, og en silkedyne smyger sig tættere til kroppen og er noget tyndere end ”traditionelle” dyner.

Naturprodukt/økologisk
Silkedyner og puder har mange attraktive og naturlige egenskaber, idet Mulberry Silk er et naturprodukt og fremstillet 100% økologisk.

Som materiale er silkefibre hule og fyldt med stillestående luft og består af naturlige proteiner, der kan absorbere og aflede fugt med helt op til 33% af sin egen vægt. Den luftige og fugtfjernende Mulberry Silke sikrer en meget tør og temperaturreguleret søvn.

Silkelarverne lever udelukkende af morbærblade fra naturlige og pesticidfrie Mulberry træer. Silkelarverne er meget skrøbelige, og hvis de bliver udsat for bare en meget lille mængde pesticider fra bladene, vil det kunne slå silkelarverne ihjel, hvorfor silken udelukkende kan dyrkes 100% økologisk.

Alle arbejdsprocesser er hånd lavet, og kokonerne opblødes i det absolut reneste vand fra undergrunden, således at silkeprodukterne er ”grønne produkter” og frie for kemikalier, såsom blegning med klor, og andre urenheder, som man ofte ser i maskinproducerede produkter.

Allergivenligt
Silke er et naturprodukt og dermed naturligt antiallergisk, og husstøvmider har meget svært ved at leve i en silkedyne, hvorfor man kan reducere mængden af husstøvmider meget betydeligt i forhold til en ”gammeldags” dundyne. Dette gør silkedyner meget velegnede til astmatikere og allergikere.

De mest udprægede allergiske reaktioner i forhold til nattesøvn er husstøvmider og disses efterladenskaber, som bevirker, at der opstår en allergisk reaktion, og da husstøvmider har meget svært ved at leve i silkedyner, er en silkedyne et rigtig godt valg til astmatikere og allergikere, og dette kan have en direkte påvirkning på søvnens kvalitet og dermed give en meget bedre og roligere nattesøvn. Silkedyner er endvidere antibakterielle og dette betyder, at skimmelsvamp og andre mikroorganismer har svært ved at leve i silken og derfor er silkedyner ydermere meget hygiejniske og ligeledes et naturligt alternativ til traditionelle dun- og fiberdyner.

Luksus komfort
Den langfibrede silkes naturlige egenskaber betyder, at din krop svøbes på en blød og behagelig måde, idet silkens lethed og varme, sikrer en meget komfortabel soveoplevelse, da kroppen ikke skal bruge unødige kræfter på at regulere kropsvarmen, hvilket betyder en bedre og dybere søvn.