Hvad er silke

Mulberry Silk, som på dansk kaldes morbærsilke, er den bedste og fineste silkekvalitet, der findes. Mulberry Silk, kommer fra silkelarver, og larverne stammer fra sommerfuglen ”Bombyx Mori”. Silkelarverne og sommer fulgene opdrættes i fangenskab under kontrollerede forhold, og sommerfuglene, som er blinde og ikke kan flyve, eneste formål er at lægge æg, således at den næste generations silkesommerfuglelarver er sikret. Når silkelarverne efter 30 dage er udvokset starter de med at spinde kokoner, og dette tager ca. 7 dage og består af silketråde på op til 4.000 meter.

Silkelarverne spiser kun friskhakkede morbærblade, heraf kommer navnet Mulberry Silk. Mulberry Silk er hvid og blød og den mest kostbare silke der findes og den er også kendt som den ”dyrkede silke” eller ”Bombyx silke”. De mest luksuriøse dyner og puder er fremstillet i Mulberry Silk og dette er den fineste silke, der findes, samtidig med at Mulberry Silk er meget holdbar. Der findes også Tussah Silk, som stammer fra larver, som spiser egeblade og andet fra naturen, og denne silke betegnes også som vildsilke, idet denne silke er mere hånd og ujævn i forhold til Mulberry Silk.

Kinesisk silke er berømt for sin meget høje kvalitet, og ”vores” dyner fremstilles udelukkende af 100% Mulberry Silk og er af højeste kvalitet og helt uden brug af kemikalier. Silke er meget holdbart og er op til 10 gange så stærkt som bomuld og omkring 2-3 gange så stærkt som uld og silke er endvidere brandhæmmende.